Aktuele Kunst in België : inzicht/overzicht - overzicht/inzicht

Jan HOET
Délais de livraison: 3-5 days
€25,00
Envoyez à
*
*
Méthode d'expédition
Nom
Délai de livraison estimé
Prix
Aucune option d'expédition

Year: 1979
Place: Gent
Publisher: Museum van Hedendaagse Kunst
Edition: 1st
Language: NL-FR-GE-EN
Pages: 192
Condition: VG
Cover condition: G
Binding: SC
Illustrated. 

- De tentoonstelling "Aktuele Kunst in België" heeft als ondertitel "Inzicht/overzicht - overzicht/inzicht".
Met "overzicht" beoogt ze een groepering van kunst (kunst - kunstwerk - kunstenaar) die de pluriformiteit van benaderingen en uitdrukkingswijzen toont, uitgaande van de problematiek "aktuele kunst".
Met "inzicht" duidt ze op de selectie die is gebeurd om juist die activiteiten te groeperen die "aktuele kunst" als probleemstelling benaderen. Dit betekent een visie die kunst bepaalt als een activiteit die iets toevoegt aan ons begrip van en onze opvattingen over kunst, vanuit de voortdurende vraag "wat is kunst".
Dit houdt in dat kunst gezien wordt als een fenomeen dat zich telkens laat recupereren door de kunstgeschiedenis, de geschiedenis, de cultuur en alle mechanismen van burgerlijke adaptatie.
De maker van kunst vertrekt vanuit een bewustzijn van die burgerlijke condities. De spanning tussen dit bewustzijn en de poging aan die condities te ontsnappen en/of ze te veranderen maakt zijn actualiteit en vormt er de betekenis van. Dat heeft tot gevolg dat hij de historisch bepaalde mogelijkheden telkens gaat herdenken. Vandaar ook dat hij zich op uitdrukkelijker wijze middelen toeëigent die hij thematiseert en die zijn positie (zijn vraagstelling) kunnen reveleren.
Jan Hoet.

Gary Bigot, Jacques Charlier, Leo Copers, Werner Cuvelier, Yves De Smet, Daniel Dewaele, Lili Dujourie, Jef Geys, Barbara & Michael Leisgen, Bernd Lohaus, Danny Matthys, Jacqueline Mesmaeker, Panamarenko, Bernard Queeckers, Guy Rombouts, Jef Somerlinck, Philippe Van Snick, Jan Vercruysse, Marthe Wéry.