100 hoogtepunten uit de Ronde van Frankrijk. Vanaf de eerste Tour in 1903 tot nu (2000)

Hagen BOSSDORF & Beate BOSSDORF
€5,00
Envoyez à
*
*
Méthode d'expédition
Nom
Délai de livraison estimé
Prix
Aucune option d'expédition

Year: 2000
Publisher: Deltas
Edition: 1st
Language: NL
Pages: 128
Condition: G
Binding: SC
Illustrated: Overvloedig in z/w

- De hoogtepunten uit de geschiedenis van de Tour de France zijn natuurlijk die van legendarische renners zoals Hinault en Indurain. Elk vertellen ze hun eigen verhaal, het ene nog spectaculairder dan het andere. Verhalen zoals van Maurice Garin, de eerste winnaar van de Tour, die het jaar daarna wegens gesjoemel gediskwalificeerd werd. En van de uitzonderlijk begaafde broers Pelissier, die geen enkel schandaal uit de weg gingen. Van Gino Bartali en Fausto Coppi, de verbitterde concurrenten die in de jaren ’40 en ’50 Italië in Bartalisten en Coppiisten verdeelden. En natuurlijk van zwaargewichten uit de laatste decennia, de voortreffelijke tijdrijder ‘Monsieur Chrono’, Jaques Anquetil, de onnavolgbare kannibaal Eddy Merckx en de Amerikaan Greg LeMond, die Laurent Fignon met amper 8 seconden voorsprong de Tourzege afnam. En ook Lance Armstrong ontbreekt niet, de Amerikaan die na herstel van kanker twee keer op een overwinning kon rekenen.
Maar het verhaal van de Tour gaat niet alleen over winnaars. Talloze tragische helden hebben sinds 1903 over de Franse wegen gefietst, en een heleboel daarvan zijn in dit boek vereeuwigd. Bijvoorbeeld Paul Duboc, voor wie een vergiftigde drankfles bijna noodlottig werd, of Eugène Christophe, die de gebroken vork van zijn fiets zelf weer aan elkaar moest smeden.
Kortom, met dit boek beleeft u opnieuw de 100 belangrijkste momenten uit de geschiedenis van de Tour. Het houdt de herinnering levend aan zowel de grote winnaars als de ontelbare verliezers van de indrukwekkendste en zwaarste wielerwedstrijd ter wereld.