Verhalen van het Pajottenland

Koenraad TINEL & Stefan BRIJS
€22,00
Verzenden naar
*
*
Verzendmethode
Naam
Geschatte levering
Prijs
Geen verzendopties

Year: 2013
Place: Amsterdam - Antwerpen
Publisher: Atlas Contact
Edition: 1st
Language: NL
Pages: 416
Condition: FN
Cover condition: FN
Binding: HC
Illustrated. 

- Al meer dan een halve eeuw woont en werkt tekenaar en rasverteller Koenraad Tinel in het Pajottenland, het glooiende landschap ten zuidwesten van Brussel, waar in de kleine dorpen een karakteristieke mengeling van koppigheid en bijgeloof, van achterdocht en bruegeliaanse gulheid heerst. Voor Verhalen van het Pajottenland liet Tinel zich inspireren door kleurrijke figuren uit zijn omgeving: de postbode, de boer met zijn varkensbeer, de tuinman zonder benen ... Bevriend auteur Stefan Brijs luisterde naar de indringende, vaak komische en tegelijkertijd tragische verhalen van Koenraad Tinel en schreef in zijn bekende sobere en trefzekere stijl tekst bij de intrigerende beelden.

Koenraad Tinel (1934) is beeldhouwer en tekenaar. Met Scheisseimer (2009) en Flandria Catholica (2010) verschenen op verbluffende wijze de getekende herinneringen aan zijn jeugd tijdens en na de oorlogsjaren.

Stefan Brijs (1969) is auteur van onder meer de romans De engelenmaker (2005) en Post voor mevrouw Bromley (2011). Zijn werk werd meermaals bekroond en is wereldwijd vertaald.

Over eerder werk van Tinel en Brijs: 'Virtuoos en in een verschroeiend tempo penseelt Tinel blad na blad, geen lijn is er te veel, geen vlek overbodig, geen gebaar mist zin. Thematisch is zijn verbeelding bovendien onuitputtelijk.' - Ons Erfdeel

'Carnavalesk, wrang, als was het een plaatje van de schilder James Ensor. [ ... ] Stefan Brijs is er opnieuw in geslaagd sympathie op te roepen voor lelijkerds, mismaakten en slechteriken, kortom, voor foutjes van de natuur. Hij is de meester van het mededogen.' - de Volkskrant.