Thonet: Meubelontwerpen in gebogen hout en buisframe

Alexander VON VEGESACK ea
€120,00
Verzenden naar
*
*
Verzendmethode
Naam
Geschatte levering
Prijs
Geen verzendopties

Year: 1996
Place: Weert
Publisher: Van Buuren
Edition: 1st
Language: NL
Pages: 160
Condition: FN
Cover condition: VG
Binding: HC
Illustrated. 

- Flaptekst: 
In de 19e eeuw verrichtte Michael Thonet in Oostenrijk baanbrekend werk voor de meubelindustrie; hij begon stoelen en andere meubelen te vervaardigen uit dunne stroken gebogen hout en later massief gebogen hout. Hij slaagde erin die techniek zodanig te verfijnen, dat massaproduktie voor het eerst mogelijk werd. Die overgang van individuele, met de hand vervaardigde stukken, naar fabrieksproducten luidde ook voor de vormgeving een heel nieuw tijdperk in.
Daarbij slaagde hij erin een internationaal afzetgebied te creëren, zodat zijn lichte, elegante meubelstukken van gebogen hout een groot deel van de Europese en Amerikaanse markt konden veroveren. Gebrüder Thonet produceerde tevens als eerste een aantal klassieke meubelontwerpen in stalen buisframe: vanaf 1920 werden de mooiste ontwerpen van toonaangevende architecten door Thonet vervaardigd.
De meubelen van Thonet zijn tijdloos. Ze zijn zo mooi en simpel van vormgeving, dat een groot aantal ontwerpen, zowel in hout als in buisframe, nog steeds in produktie is.

- Extra: Formstabil, folder van 20 blz. van het Thonet-museum