The new Berlin 1912 - 1932. NL

Inga ROSSI-SCHRIMPF
€35,00
Verzenden naar
*
*
Verzendmethode
Naam
Geschatte levering
Prijs
Geen verzendopties

Year: 2018
Place: Brussel - Tielt
Publisher: Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België - Lannoo
Edition: 1st
Language: NL
Pages: 256
Condition: As New
Cover condition: As New
Binding: HC
Illustrated. 

Het kosmopolitische en mythische Berlijn was de hoofdstad van de eerste Duitse democratische republiek. Tijdens het interbellum maakte de stad uiterst woelige tijden door, die werden gekenmerkt door artistiek pluralisme. Op dit kruispunt tussen het Oosten en het Westen was kunst een afspiegeling van de alledaagse werkelijkheid, gekarakteriseerd door crisis, sociale veranderingen en decadentie. Tegelijkertijd kende de metropool een korte periode van heropleving en welvaart, bekend als de 'roaring twenties'.

- Dit boek focust op Berlijn als culturele wereldstad van de jaren 1920 en de wissel­werkingen tussen de Belgische en Duitse artistieke kringen. Het behandelt de gepolitiseerde kunst en de stedelijke uitdagingen tussen 1912 en 1932, toen vernieuwing aan de orde was.

- Max Beckmann, Rudolf Belling, Otto Dix, George Grosz, Raoul Hausmann, Hannah Höch, Wassily Kandinsky, Ernst Ludwig Kirchner, Kazimir Malevich, Jeanne Mammen, Sasha en Cami Stone behoren tot de talrijke creatieve geesten die de sleutelmomenten van deze fascinerende periode weer tot leven brengen.