Dit product is helaas niet meer beschikbaar

Panamarenko Limited edition Coca-Cola light blik

PANAMARENKO [°1940 *2019]
€10,00
Verzenden naar
*
*
Verzendmethode
Naam
Geschatte levering
Prijs
Geen verzendopties

Year: 2002
Place: ?
Publisher: The Coca-Cola Company
Condition: G
Ft: 0,33L

- In 2002 produceerde Coca-Cola Belgium een gelimiteerde editie van blikjes Coca-Cola Light, gedecoreerd door 4 Belgische artiesten. Elke versie werd geproduceerd op slechts 125.000 exemplaren met als bedoeling een collectors item te worden. Deze blikjes waren niet te koop, maar werden her en der in België gratis verdeeld (en meestal geopend voor je het aangeboden kreeg).

- Naast Wim Delvoye, Jacques Charlier en Patrick Corillon was Panamarenko één van de uitverkoren artiesten. Hij plaatste het verhaal van zijn geboortehuis op het blikje: In de jaren '30, toen het in Wilrijk nog een modderpoel was, bouwden zijn ouders het allereerste huis in de Koornbloemstraat. Ze boorden er naar grondwater en kwamen uit op de 'Wilrijkse bel'. In de jaren '40, op zoek naar bronwater, bouwde Coca-Cola aan de Boomsesteenweg de Antwerpse bottelarij, die actief zou blijven tot eind jaren '80.

- Op het colablikje staat het ouderlijk huis van Panamarenko afgebeeld. Het oorspronkelijke huisnummer 1 werd mettertijd gewijzigd in nr.73 en nadien gesloopt. In de omgeving op nr.79 is nog een woning in dezelfde bouwstijl te vinden.

- Op het blikje staat te lezen in het Engels (de moedertaal van Coca-Cola) : PANAMARENKO MULTIMILLIONAIR “My parents build a house. The street was just a mud hole, and the house to be build got number 1, Koornbloemstraat, Wilrijk in the 1930’s. They drilled a waterhole, the “Wilrijkse bel”. In the 40’s the cola company, looking for sweet water, took over the “Wilrijkse bel”.
Panamarenko was born there in 1940.

- Het blik is geopend.