Magenta. Avonturen van een meestervervalser

Geert Jan JANSEN
€23,00
Verzenden naar
*
*
Verzendmethode
Naam
Geschatte levering
Prijs
Geen verzendopties

Year: 1998
Place: Amsterdam
Publisher: Prometheus
Edition: 1st
Language: NL
Pages: 276
Condition: FN
Cover condition: FN
Binding: SC 

- Flaptekst:

Door de verf doe ik steeds een beetje magenta. Het is een van mijn geheimen. Het roze van magenta laat de kleuren gloeien. Geel wordt geler of zelfs oranje, het rood wordt dieper rood. Blauw wordt intenser. Wanneer de verf droogt is niet meer te herkennen uit welk potje of tube de kleur afkomstig is. Met magenta gaat alles er een beetje ouder uitzien, maar de kleuren blijven helder. Het is in de loop der jaren een succesformule geworden. Bij het zien ervan hebben de experts steeds weer opnieuw gezegd: 'Prachtig, eerste kwaliteit.'

Magenta. Avonturen van een meestervervalser is geschreven in het huis van bewaring in Orleans, nadat Geert Jan Jansen door de Franse politie was opgepakt als 'de grootste vervalser van deze eeuw'. Enerzijds is dit boek een verslag van twintig jaar leven in de kunsthandel: Geert Jan Jansen neemt de lezer mee langs kunstenaars, verzamelaars en ateliers in Europa en Amerika. We lezen over litho's van Karel Appel, gouaches van Asger Jorn, tekeningen van David Hockney en zeefdrukken van Andy Warhol. Anderzijds is Magenta het geestige relaas van een getalenteerd galeriehouder en schilder die, vervolgd wegens vervalsing van kunstwerken, vijf jaar lang aan internationale opsporing wist te ontsnappen.

Na zijn studie kunstgeschiedenis heeft Geert Jan Jansen (1944) zich beziggehouden met het organiseren van tentoonstellingen en het schrijven van kunstkritieken. Daarnaast heeft hij zich jarenlang verdiept in de techniek van schilders als Picasso, Chagall, Matisse en Mondriaan.