Een nieuw Requiem + CD. Raveel & Brouwers

Jeroen BROUWERS & Roger RAVEEL
€30,00
Verzenden naar
*
*
Verzendmethode
Naam
Geschatte levering
Prijs
Geen verzendopties

Year: 2009
Place: Antwerpen
Edition: 1st
Language: NL
Pages: 64 + cd
Condition: As New
Cover condition: As New
Binding: SC
Illustrated: illustraties door Roger Raveel.

- In een bezwerende taal die hem eigen is kondigt Jeroen Brouwers het einde der tijden aan, dat zich niet langer afspeelt in een niet nader te bepalen toekomst, maar door de mens al volop in gang is gezet.
Voor deze aangrijpende openbaring liet de schrijver zich inspireren door het tijdloze Dies irae, de Gregoriaanse smeekbede waarmee de christenen al eeuwenlang hun doden uitgeleide doen, en waarvan de tekst ook voor Wolfgang Amadeus Mozart als basis diende tijdens het componeren van het meest schokkende deel uit zijn beroemde Requiem. Voor dit nieuwe requiem putte de schrijver verder uit de actualiteit die met een niet aflatende stroom van ellende dagelijks onze huiskamers binnendringt.
Bij de uitgever groeide het idee om aan dit belangrijke werk een picturaal element toe te voegen om het geheel tot een soort 'totaalkunst' te verheffen. Nadat de beeldend kunstenaar Roger Raveel de tekst van Brouwers in zich had opgenomen werd een spontane wisselwerking van ideeën tussen twee meesters geboren: Roger Raveel creëerde tien kunstwerken bij de tekst van Brouwers. 
I Solisti del Vento en Muziektheater Transparant verwerken Een nieuw Requiem van Jeroen Brouwers met muziek en beeld tot een gelijknamige muziektheaterproductie. I Solisti del Vento, een internationaal gerenommeerd blazersensemble onder artistieke leiding van Francis Pollet, gaf opdracht tot de tekst en liet ook Mozarts Requiem door Christian Köhler arrangeren. De regie werd toevertrouwd aan Josse De Pauw. De première van deze indrukwekkende, spraakmakende voorstelling, met projecties in decors gebaseerd op Raveels illustraties, heeft plaats in november van 2009 in deSingel te Antwerpen. In maart 2010 volgt een tournee doorheen Vlaanderen en Nederland.
Jeroen Brouwers / Roger Raveel, Een nieuw Requiem, wordt aangeboden met een CD waarop het arrangement van Christian Köhler te beluisteren valt, uitgevoerd door I Solisti del Vento, Muziektheater Transparant.