Year: 1935 Publisher: Drukkerij De Bièvre, BrasschaatEdition: 3de drukLanguage: NLPages: 136Condition: GCover condition: FairBinding: SC
- Inhoud: Het boek biedt een gedetailleerde handleiding voor het zelf maken van wijn van diverse vruchten en honing (hydromel). Het behandelt niet alleen de bereiding, maar gaat ook diep in op:Ziekten en behandeling van aangetaste wijnen.Champagniseren: De techniek om mousserende wijnen te maken.Wetgeving: De toenmalige wetten rondom zelfbereiding.Speciale omstandigheden: Wijnbereiding in warme landen.Historiek: Het boek is een historisch naslagwerk dat meerdere drukken heeft gekend. Het bevat zwartwitillustraties van oude toestellen die destijds werden gebruikt.Terminologie: Hydromel is de klassieke naam voor mede, een alcoholische drank die ontstaat door de vergisting van een mengsel van water en honing. Hoewel het boek antiek is, wordt het nog steeds gezocht door verzamelaars en liefhebbers van ambachtelijke wijnbereiding vanwege de grondige uitleg van de basisprincipes.