Wulpse wijven, geile gasten. Middeleeuwse pikanterieën in woord en beeld

Ludo JONGEN
€20.00
Ship to
*
*
Shipping Method
Name
Estimated Delivery
Price
No shipping options

Year: 2014
Place: Leuven
Publisher: Davidsfonds
Edition: 1st
Language: NL
Pages: 176
Condition: As New
Cover condition: As New
Binding: HC
Illustrated. 

- Samengesteld door Ludo Jongen, Martine Meuwese, Bart Veldhoen, Norbert Voorwinden.

- Haar brede, zijden hoofdband zat iets te hoog op haar voorhoofd; haar ogen waren zeker wulps; haar tot dunne boogjes geplukte wenkbrauwen waren zwart als jeneverbessen. Ze zag er lekkerder uit dan de vroeg rijpende jutteperen en zachter dan lamswol.

- Het beeld van de hoofse, zedige middeleeuwen wordt in dit boek helemaal overboord gegooid. Wulpse wijven, geile gasten bundelt meer dan veertig pikante, erotische tot zelfs schunnige verhalen, raadsels, gedichten en liederen. Je leest over listige, overspelige vrouwen, over een jonge knaap die geld verdient aan het liefdesspel, en over nonnetjes die in het badhuis op zoek gaan naar verlossing.

- Eenvoudige plots, een beperkt aantal personages zoals de bedrogen echtgenoot, de overspelige vrouw en haar minnaar, humor en erotiek: dat zijn de ingrediënten van een middeleeuwse Schwank of boerde. Deze amusante verhalen werden door specialisten in de middeleeuwse letterkunde bijeengebracht en vertaald uit het Oudfrans, Middelnederlands, Middelhoogduits en Middelengels naar het hedendaags Nederlands. De teksten worden aangevuld met pikante afbeeldingen uit de middeleeuwse kunst.