Year: 1921Publisher: Tuerlinckx-Boeyé Drukker-Uitgever, AarschotEdition: 2de geheel gewijzigde en aangevulde drukLanguage: NLPages: 280Condition: VGCover condition: GBinding: SCFt: 25,3*16,3*1,7 cm. 460 gr.
- "Grondtrekken der Voederingsleer" is een historisch wetenschappelijk werk dat de fundamentele principes van de veevoeding behandelt. Het boek werd uitgegeven door Tuerlinckx-Boeyé en diende als een essentieel naslagwerk voor de landbouwstudie in die tijd. De term "voederingsleer" (vandaag de dag vaak veevoedingsleer genoemd) richt zich op: De fysiologische behoeften van landbouwdieren.De chemische samenstelling en voedingswaarde van verschillende soorten voer.De berekening van rantsoenen voor optimale productie (zoals melk of vlees). Hoewel de kernprincipes uit dit werk de basis legden voor de moderne veehouderij, is de discipline vandaag de dag sterk geëvolueerd naar precisievoeding met behulp van digitale technologieën en geavanceerde biochemische analyses.