God is een Sinjoor

Gaston DURNEZ
€10.00
Ship to
*
*
Shipping Method
Name
Estimated Delivery
Price
No shipping options

Year: 1987
Publisher: Den Gulden Engel, Wommelgem
Edition: 1st
Language: NL
Pages: 216
Condition: G
Binding: SC

Dit boek bevat cursiefjes die in de periode 1983-1987 in het Vlaamse dagblad De Standaard zijn verschenen, in de rubriek Kleinbeeld en in het Dagboek van een Kiezer. Ook een aantal cursiverende verzen werden uit die krant overgenomen, plus wat vroeger gebundelde maar niet meer verkrijgbare gedichten.

- God is een Sinjoor: dat ontdekte Gaston Durnez in zijn tweede vaderstad Antwerpen. Zo noemde hij dan ook dit boek waarin cursiefjes en versjes te lezen staan die door Antwerpenaren maar ook door gewone mensen werden geïnspireerd. (Want God is overal, soms zelfs buiten de Sinjorenstee.)

'Mijn hulde en mijn dank voor alle lachjes en glimlachjes die uw speelse pen mij vele jaren schonk. Terecht zal men u met een prijs belonen. Bij de overhandiging zal ik niet lijfelijk aanwezig kunnen zijn. Men rekent mij in Nederland immers tot de humoristen. En wat is humor? Humor is vluchten terwijl je thuis blijft. Zo heeft Gaston Durnez het gezegd. Ik zou het echt niet beter kunnen zeggen. Een vrolijke dag!'
(SIMON CARMIGGELT in het Liber Amicorum n.a.v. de A. Demedtsprijs 1986 voor Gaston Durnez.)