Art & Design Concept. Activa 33. Paul Ibou

Paul IBOU & Eddie AERTS & Koen GODERIS
€49.00
Ship to
*
*
Shipping Method
Name
Estimated Delivery
Price
No shipping options

Year: 1987
Place: Zandhoven
Publisher: Groep Interecho
Printer: Roels
Edition: 1st
Language: NL-EN-FR-GE
Pages: np (ca 250p)
Condition: VG
Cover condition: G
Binding: HC
Illustrated: overvloedig in kleuren en z/w.

- De monografie "ACTIVA 33" verschijnt naar aanleiding van 33 jaar beroepsactiviteiten van Paul lbou, waarvan 25 jaar als zelfstandig grafisch vormgever, designer-adviseur, reclamedeskundige, beeldend kunstenaar en uitgever. Paul Ibou startte op 4 oktober 1954 in dienstverband en op 1 september 1962 als full-time zelfstandig ontwerper.

In dit boek brengen wij een strenge selectie van de meest representatieve creaties die Paul Ibou gedurende de laatste 25 jaar realiseerde. Vergeten we niet dat Paul lbou o.a. meer dan 250 affiches en meer dan vijfhonderd verpakkingen heeft ontworpen, alsook honderden kaften en lay-outs voor boeken en tijdschriften, kalenders, standen en decors. Zijn kunstwerken en logo's hebben hem een internationale reputatie gebracht. Samen met zijn huisstijl-ontwerpen en zijn boekconcepten zijn deze niet in één boek uitgebreid voor te stellen. Toch zijn we er van overtuigd dat u bij inzage van deze monografie een goed beeld zult hebben over de mens én kunstenaar-designer-uitgever Paul Ibou.

Wij danken de produktie sponsors die bereidwillig aan deze boekrealisatie hebben deelgenomen, o.a. Adupa n.v. (Turnhout), Agfa-Gevaert n.v. (Mortsel), Apple Computer Belgium n.v. (Brussel), Drukkerij Roels n.v. (Borgerhout), Papyrus n.v. (Antwerpen), Pre Press Compositions b.v.b.a. (Sint-Niklaas), Roularta n.v. (Roeselare), Boekbinderij Splichal n.v. (Turnhout) en vooral de papierfabrieken Tullis Russell Ltd. (Schotland).

Wij danken afzonderlijk Erik De Vocht (Logic n.v.) voor zijn computer-bijstand en advies. Een woord van persoonlijke dank gaat speciaal naar Koen Goderis voor zijn inleiding en naar Joris Luyten voor zijn vele knappe foto's in het boek, alsook naar Frank Philippi voor de bijzondere kaftfoto en het kleurportret en naar Rony Heirman voor zijn zwart-wit portret.

Wij danken uiteraard ook de medewerkers van Paul Ibou, evenals de tekstschrijvers, de vertalers, de auteurs en al de fotografen, die de uitgave "ACTIVA 33" mede mogelijk hebben gemaakt. We vergeten ook niet de vroegere Vorm-sponsors en produktiehuizen (o.a. Cassochrome n.v., De Buck n.v., De Schutter n.v.) waarvan we diverse grafische materialen terug konden benutten.

"ACTIVA 33" was een grafische uitdaging waarvoor creativiteit en kwaliteit het uitgangspunt waren.

Graphic conception
Conception graphique
Grafische Gesamtkonzeption
Grafisch concept:
Paul Ibou
Eddie Aerts.
 
Introduction
Préface
Vorwort
Woord vooraf:
Koen Goderis.